Vendégkönyv

 

A vendégkönyv nemcsak elektronikus formában létezik, hanem papíron is. Azok írhatják bele gondolataikat, akik itt-tartózkodásuk alatt megérintett a Posticum szellemisége. Az ő véleményük a szervezet munkájának jutalma. Az alábbiakban néhányuk bejegyzése olvasható.

Ha elmulasztotta bejegyezni gondolatait a vendégkönyvbe, elektronikus úton is elküldheti a kim@posticum.ro címre.

 

Nagyra értékelem a Postium törekvését, hogy közvetíti a modern keresztény gondolkodást és kultúrát!

Endreffy Zoltán
filozófus, Magyarország

Somfai Béla S. J.
teológus, Magyarország

* * *

Mindig nagy öröm, ha történelmi egyházaink a társadalomban betöltött alapvető szerepük újra kiteljesedését tapasztaljuk, külön öröm ez itt, ahol szerepük még fontosabb, mint "otthon".

Bartos Ferenc
ferences öregdiák, Magyarország

Pfeiffer Barnabás
piarista öregdiák, Magyarország

* * *

A Posticum egy olyan sziget itt a Sebes-Körös-parti városban (.), ahol újra pezseg az élet - a kultúra - tovább él anyanyelvünk - néphagyományaink. Ide lejönni felemelő érzés, ugyanakkor barátságos a légkör és az ember elfelejti az ellenséges világot.

Tóth Ágnes
újságíró, Nagyvárad

* * *

A bőség zavara! Azt mondtam magamnak, hogy ide nem szabad bejönni, mert az ember nem tudja, hogy mit válasszon. De azért még biztos fogok jönni, mert nem fogok tudni ellenállni a csábításnak.

Selymes János
programszervező, Nagyvárad

* * *

Ex hospitialitate Reverendi Patris Emerici hic habatantes admiramus hanc casam et hoc institutum munificentissimam. Miraculum fecitis Pater! Quadro hodie in ecclesia capuccinorum missam celebramus iubilarem, gratias imas agemus pro hac domo et pro caelesti auxilio quo hoc miraculum patrare potuistis.

Omni qua par est reverentia.

Pacsay János Fidél
kapucinus házfőnök, Budapest

főoldal